Saksa politsei tabas Eestist pärit internetipetise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: Toomas Huik

Saksa politsei pidas laupäeval riigi lääneosas Nordhein-Westfaleni liidumaal kinni interneti vahendusel kümnetele inimestele originaalkaupade pähe võltsinguid müünud mehe, teatas Waldmüncheni piirkonna politsei.

Kohus võttis 39-aastase Eestis Sillamäel elava mehe pühapäeval vahi alla. Kuna mehel puudub Saksamaal kindel elukoht, peab ta kuni kohtuni olema Regensburgi eeluurimisvanglas.

Saksa prokuratuur andis mehe vahistamismääruse välja mullu aprillis.

Politsei tabas mehe 6. kiirteel. Kinnipeetu enda sõnul oli ta külastanud Ingolstadtis oma sõpra ja oli autoga tagasiteel Tšehhi, kus ta oli üürinud puhkuseks maja.

Süüdistuse järgi müüs mees 2008. aasta aprillist novembrini eBay internetikeskkonnas vähemalt 79 Saksamaal elavale inimesele originaalkaupade pähe odavaid võltsinguid, teenides nii 2800 eurot. Näiteks ostis üks klient mehelt 45 euro eest tuntud kaubamärgiga päikeseprillid, kuid sai selle eest viis eurot maksva võltsingu.

Mees avas Dortumundi pangas konto, kuhu ta lasi petetutel endale raha üle kanda. Samuti oli mees endale teinud pettuste sooritamiseks kokku neli eBay kontot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles