Vene galerist: presidendi administratsioon tuleks Kremlist välja kolida

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerist Marat Gelman
Galerist Marat Gelman Foto: SCANPIX

Galeristi ja kollektsionääri Marat Gelmani idee järgi tuleks presidendi administratsioon kolida Kremlist välja, et sinna rajada ajaloomuuseum.

 

Gelman kirjutas Ehho Moskvõ koduleheküljel asuvas blogis, et muudatus tuleks teoks teha juba tänavu, kuna aasta 2012 on kuulutatud välja Vene ajaloo aastaks. Vastava korralduse allkirjastas president Dmitri Medvedev 9. jaanuaril.

Kollektsionääri arvates pean muuseum olema kvaliteetne ja suure teaduskeskusega, kuid «ilma butafooriata, kuid ehtsate museaalidega».

Gelmani plaanide järgi võiks Nõukogude aega kajastav muuseum asuda Kongresside palees, revolutsiooni muuseum aga mausoleumis.

Blogides on Gelmani ideele reageeritus erinevalt. Mõnede arvates on see lora, teiste arvates oli «juba ammu aeg president Kremlist minema viia».

Moskvas asuv Kreml kanti 1990. aastal UNESCO Maailmapärandi nimekirja. Kremli muuseum, kuhu kuuluvad Relvapalat, Uspenski katedraal ja Patriarhi palee, avati külastajatele osaliselt aastal 1955.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles