Põhja-Korea paneb eksdiktaatori surnukeha vaatamiseks välja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea endise diktaatori Kim Jong-ili palsameeritud surnukeha jääb alatiseks Kumsusani memoriaalpaleesse, kus aastast 1995 lebab ka tema isa Kim Il-sungi surnukeha.

Põhja-Korea võimupartei kuulutas Kim Jong-ili sünnipäeva 16. veebruari Särava tähe päevaks. Sama nime kannab ka riigis väljatöötatud pikamaarakett, vahendas AP.

Kim Jong-il ise on kuulutatud «alatiseks parteijuhiks».

Põhja-Korea teatas, et Kim Jong-ilile püstitatakse sammas. Üle riigi riputatakse üles naeratava eksliidri portreid ja ehitatakse «torne tema surematusele».

17. detsembril 69 aasta vanuselt südamerabandusse surnud Kim Jong-ili ümber luuakse samasugust isikukultust, millega ümbritseti ka tema isa. Kim Il-sungi sünniaastapäev 15. aprill on üleriigiline pidupäev, teda ennast kutsutakse igaveseks presidendiks ja üle riigi on umbes 3000 «igavese elu torni», mis on tema auks püstitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles