Janukovitši administratsiooni ülem: võimud ei taha Tõmošenko surma

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad Harkivis asuva koloonia juures
Julia Tõmošenko poolehoidjad Harkivis asuva koloonia juures Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi administratsiooni ülem Sergei Levotškin lükkas ümber opositsiooni väited selle kohta, nagu tahaks võim ekspeaministri Julia Tõmošenko surma.

Üleeile rääkis Tõmošenko üks kaasvõitleja Aleksandr Turtšinov, et ööl vastu 7. jaanuari oli endine valitsusjuht pärast ravimite võtmist kaotanud teadvuse ja lebas nii mitu tundi, vahendas RIA Novosti.

Vanglaameti juht Aleksandr Lisitskovi väitel tundis Tõmošenko end haiglasena ja tema juurde kutsuti arstid. Eile keeldus Tõmošenko meditsiinilisest kontrollist.

Endise peaministri poolehoidjad kinnitavad, et naine ei saa arstiabi piisavalt ja võim tahab teda füüsiliselt hävitada.

«See on absoluutselt vale,» kinnitas Levotškin täna ajakirjanikele. Tema väitel on president Viktor Janukovitš korduvalt väljendanud muret koloonias viibiva ekspeaministri ümber tekkinud olukorra pärast.

Levotškin tuletas samas meelde, et 2009. aastal Tõmošenko initsiatiivil allkirjastatud Vene-Ukraina gaasilepe tekitas Ukraina riigile suurt kahju.

Kiievi kohus mõistis mullu oktoobris Tõmošenko süüdi ametivolituste ületamises gaasileppe sõlmimisel ja karistas teda seitsmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles