Hamas lükkas tagasi Iisraeli esitatud relvarahutingimused

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamasi liider eksiilis Khaled Meshaal (keskel), Islamidžihaadi liider Ramadan Abdullah Shallah (paremal) ja Palestiina Vabastamise Rahvarinde juht Ahmed Jibril (vasakul) tippkohtumisel Dohas.
Hamasi liider eksiilis Khaled Meshaal (keskel), Islamidžihaadi liider Ramadan Abdullah Shallah (paremal) ja Palestiina Vabastamise Rahvarinde juht Ahmed Jibril (vasakul) tippkohtumisel Dohas. Foto: AFP / Scanpix

Palestiina islamistlik liikumine Hamas ei nõustu Iisraeli seatud relvarahutingimustega ning jätkab relvastatud vastupanu, kuni juudiriigi pealetung Gaza sektoris lõppeb, ütles reedel Hamasi juht Khaled Meshaal.

Meshaal kutsus Katari pealinna Dohasse Gaza sõja erikohtumisele kogunenud riigijuhte katkestama kõik sidemed Iisraeliga.

Iisrael on teatanud Gaza pealetungi võimalikust «lõppvaatusest». Juudiriik on määranud saadikud arutama Hamasi relvarahupakkumist, mis teeks lõpu kolm nädalat kestnud ja rohkem kui 1100 inimese elu nõudnud sõjategevusele.

Iisraeli kõrge kaitseametnik sõitis reedel Egiptuse pealinna Kairosse sõnumiga, et juudiriik ei ole nõus Hamasi aastase vaherahu ettepanekuga, vaid soovib tähtajatut vaherahu. Samuti on juudiriik nõus lubama Egiptuse-Gaza piirile vaid Palestiina omavalitsuse julgeolekujõude, mitte Hamasi omi, ütlesid ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles