Vene saadik lahkus NATOst võimukalt

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa senine saadik NATO juures Dmitri Rogozin asub tööle asepeaministrina.
Venemaa senine saadik NATO juures Dmitri Rogozin asub tööle asepeaministrina. Foto: SCANPIX

Venemaa senine esindaja NATO juures Dmitri Rogozin, kes mullu nimetati kaitsetööstuse eest vastutavaks asepeaministriks, lahkus Brüsselist tagasi kodumaale.  

Hüvastijätužestina istutas Rogozin Brüsselis asuva alliansi peakorteri lähedusse kaks paplit, mis RIA Novosti teatel sümboliseerivad Vene Topol-M (NATO klassifikatsioonis SS-27) nimelisi mobiilseid tuumaraketikomplekse. Samu rakette, mille nimi tähendab vene keeles paplit, peetakse Vene strateegiliste tuumajõudude moderniseerimise alustalaks.

«Ma otsustasin, et jätan oma tööst NATO juures mälestuseks midagi head. Ma arvan, et NATO on papli jaoks õige koht,» kirjutas Rogozin eile oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol.

Küll aga ei lubanud NATO Rogozinil istutada paplit alliansi peakorteri kõrvale. «Kuna NATO ei soovinud mu paplit otsustasin ma istutada korraga kaks puud,» säutsus Rogozin vastuseks, kui oli puud istutanud oma endise residentsi juurde.

«Vasakul on lihtsalt pappel ja paremal on topol-m,» lisas Rogozin mandritevahelisele ballistilisele raketile viidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles