Leedu advokaat: tegelikkuses olid rahutused väikesed

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 15min.lt

Leedu advokaadi ja Leedu-Eesti Kaubanduskoja ühe asutaja Robert Juodka hinnangul jäi meedia vahendusel Vilniuse rahutustest tõsisem mulje, kui asi tegelikult oli.


«Väikesed ekstsessid päeval küll olid, kuid üldiselt linnaelu see väga ei mõjutanud. Tegelikult on asi meedia poolt rohkem üles keeratud, kui tegelikult oli. Väike intsident seimi juures juhtus, aga tegelikult väga suurt probleemi sellest küll ei teeks,» rääkis ta «Aktuaalsele kaamerale».

Kella 18 seisuga oli mehe hinnangul Vilniuses kõik rahulik.

Juodka väitis ka, et tema hinnangul valis Leedu valitsus majanduskriisist väljatulemiseks vale variandi, vahendab ERR Uudised.

Kas lähipäevil sarnaseid rahutusi veel võib tulla, ei osanud ta arvata.

Juodka väitis, et provokatsioonid rahutuse tekkimiseks võisid olla, kuid selle suhtes on alustatud uuringuid ning mõned inimesed on ka arreteeritud.

Täna puhkesid Leedus rahutused, kui parlamendihoone ees avaldas umbes 7000 inimest meelt valitsuse tegevuse vastu. Eelkõige ei olnud protestijad rahul sellega, et valitsus otsustas tõsta makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles