Ristluslaevast Costa Concordia leiti kuues ohver

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristluslaev Costa Concordia
Ristluslaev Costa Concordia Foto: SCANPIX

Itaalias karile sõitnud ristluslaevast Costa Concordia leiti kuues ohver, kadunud on veel vähemalt 14 inimest.

Kuuenda ohvri surnukeha leiti täna enne koitu, vahendas cbsnews.com. Mingeid detaile rohkem ei avaldatud.

Laeva pardal oli üle 4000 inimese. Kadunuks jäänute seas on mitu meeskonnaliiget.

Laev sõitis karile reede õhtul. Laeva omanikfirma Costa Crociere, mis kuulub Carnival Corporationi koosseisu, peab õnnetuse põhjuseks kapten Francesco Schettino «suurt eksitust».

Juhtunut uurib prokuratuur. Vastavalt Itaalia meresõiduseadustele saab kaptenit, kes hülgab ohtu sattunud laeva, karistada kuni 12-aastase vangistusega.

Laeval reisijatena viibinud prantslased Ophelie Gondelle ja David Du Pays rääkisid AP-le, et nägid päästepaadis tekiga kaetud kaptenit. Samas aga oli ristluslaeval veel inimesi.

«Komandör lahkus varem ja oli sadamasillal enne, kui kõik laevast välja pääsesid,» rääkis ohvitser Gondelle.

«Tavaliselt peaks juht lahkuma kõige lõpus,» rääkis politseis töötav Du Pays, kes isiklikult aitas mitmel vigastatul jõuda päästepaati.

Rannavalve ülem Francesco Paolillo rääkis, et maismaalt tabatud kaptenil kästi laevale naasta ja püsida seal seni, kuni kõik on päästetud, kuid ta eiras rannavalve korraldust.

Schettino aga kinnitab, et ei lahkunud varem, vaid oli viimaste lahkujate seas. Oma sõnul tegi ta kõik, et päästa inimeste elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles