Valgevene opositsioon algatas üldvalimiste boikottimise kampaania

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene opositsiooni meeleavaldus.
Valgevene opositsiooni meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Valgevene opositsioon teatas täna, et alustas parlamendivalimiste boikottimise kampaaniat.


«Inimesed ei saa täna ilmutada oma umbusaldust riigi juhtkonna suhtes avaliku tegevuse, näiteks miitingu kaudu, osalejate vahistamiste ning võimude-poolse organisatsioonilise ja ideoloogilise surve tõttu,» ütles Interfaxile üks korralduskomitee juhte Viktor Ivaškevitš.

«Lisaks sellele ei ole Valgevenes võimuparteid, nagu näiteks Venemaal, et inimesed saaksid väljendada umbusaldust selle erakonna kandidaatide vastu hääletades, teiste kandidaatide kasuks. Ehkki meil riigis ongi kõik saadikukandidaadid sisuliselt võimupartei,» lisas ta.

«Seetõttu leiame, et ainsaks võimaluseks oma umbusaldust väljendada on valimistele minemata jätta,» leidis ta.

Otsuse valimiste boikottimise kampaania alustamisest langetas nädalavahetusel rahvakogunemiste koordinatsiooninõukogu, mille käigus 14 linna volitatud esindajad arutasid riigis valitsevat olukorda ning kinnitasid tegevuskava alanud aastaks.

Ivaškevitši sõnul hõlmab boikotikampaania sõltumatus meedias ja sotsiaalvõrgustikes artiklite avaldamist, mis räägivad majanduslike ja poliitiliste muudatuste vajalikkusest, samuti võimalusel lendlehtede trükkimist ning osalust valimiste vaatlemisel.

«Osalust jälgida on lihtsam kui seda, kelle poolt urnidesse visatud sedelitel on hääletatud. Me arvestame, et need, kes valimistele ei tulnud, hääletasid võimude vastu,» selgitas ta.

Valgevene parlamendivalimised peaksid toimuma hiljemalt tänavu septembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles