Fiktiivabiellumise katse tõi Läti naisele karistuse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Iirimaal mõisteti tingimisi vangi Läti kodakondsusega naine ja India kodakondsusega mees, kes üritasid seal sõlmida fiktiivabielu, kirjutab uudisteagentuur LETA.


Dublinis elav 24-aastane indialasest tudeng Jaspreet Singh ja 24-aastane Läti kodanik Irina Kudinova võeti vahi alla mullu septembris Põhja-Iirimaal Newry perekonnaseisuametis vahetult enne petutseremoonia algust. Kinni peeti ka nende kaks India kodakondsusega tunnistajat – 33-aastane Jarmal Singh Minhas ja sama vana Karamjit Singh, mõlemad samuti Dublini elanikud.

Möödunud nädalal mõisteti kõik neli süüdi Briti immigratsioonireeglite rikkumises. Kudinovale määras kohus 11-kuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga ning 1000 Inglise naela (1160 euro) suuruse trahvi. Illegaalselt Ühendkuningriigis viibinud Jaspreet Singhile ning mõlemale tema tunnistajale mõisteti samasugused karistus kui «pruudile» ja 2000 Inglise naela (2320 euro) suurused trahvid.

Briti piirivalveameti vanemuurija Earl Aikeni sõnul üritavad nad just seda tüüpi kuritegevust murda. «See juhtum näitab, kuidas inimesed on valmis abielluma kellegagi, keda nad vaevu teavad, aitamaks neil raha eest petta immigratsioonisüsteemi,» märkis ta. «Ühendkuningriigi piirivalveamet astub fiktiivabieludele vastu ning neid, kes üritavad immigratsiooniseadusi petta, ootavad süüdistus ja karistus.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles