Raid: Nazarbajev oleks valimised ka pettuseta võitnud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Toomas Huik

Kasahstani presidendi Nursultan Nazarbajevi partei Isamaa Valgus võitis eilsetel parlamendivalimistel suurema osa saadikukohtadest, Astanas viibiva riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi sõnul oleks ta võidu saavutanud ka ilma pettusteta.

Nazarbajevi partei võitis valimistel 80,7 protsendi kohtadest, kuid erinevalt eelmistest valimistest, kus presidendipartei sai kõik parlamendikohad, pääsevad seekord Kasahstani esinduskogusse veel kaks parteid - presidendiparteile lähedane Tõeline Hiilgav Tee ja kommunistlik partei, vahendab ERR Uudised.

Juku-Kalle Raidi sõnul oli valimistel kindlasti rikkumisi ning ligi 81-protsendiline toetus Nazarbajevi parteile on naeruväärne, kuid samas ei ole riigis ka sisukat opositsiooni.

«Ainuke partei, kes võiks mingit opositsiooni kujutada, on sotsiaaldemokraadid, aga sotsiaaldemokraadid tavapäraselt ikka sisse ei saanud,» märkis Raid ja selgitas, et sotsiaaldemokraate on peetud koosluseks, kes Nazarbajeviga koos töötada ei taha ja on nii-öelda Päikesest tüdinud.

See, et nüüd on riigis kolme-, mitte üheparteisüsteem, on väikene žest, mis ei tähenda aga tegelikult mitte midagi, nentis Raid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles