Lõuna-Osseetia piiri lähistel hukkus Gruusia politseinik

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia politseinik.
Gruusia politseinik. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia siseminsiteeriumi teatel lasti eile sepratistliku Lõuna-Osseetia de facto piiri lähistel maha Gruusia politseinik.


Väidetavalt hukkus korravalvur Šida Kharthli regioonis Knolevi külas snaipri tulistatud kuuli läbi, mis tulistati Lõuna-Osseetia ja Vene väeüksuste kontrollitavast tsoonist, teatas civil.ge.

Gruusia siseministeeriumi teatel oli tegemist Venemaa okupatsioonijõudude järjekordse provokatsiooniga.

«Knolevi külale lähim Lõuna-Osseetia vaatluspunkt asub nelja-viie kilomeetri kaugusel külast ja selliselt distantsilt on võimatu tulistada isegi snaiperrelvast,» teatas Lõuna-Osseetia infoagentuur.

Vene garnisoni ülem Anatoli Tarasov lükkas samuti Gruusia siseministeeriumi süüdistused tagasi ja kinnitas, et on vahejuhtumist informeerinud Euroopa Liidu vaatlejaid.

«Vene väeüksused saadeti piirialale, et vältida olukorra edasist eskaleerumist,» teatas Tarasov.

ELi vaatlusmissiooni (EUMM) esindaja kindral Gilles Janvieri nimetas intsidenti vastuvõetamatuks. Tulistamise mõistis hukka ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni OSCE juht Kreeka välisminister Dora Bakoyannis.

Gruusia politsei teatel on pärast augustikuist sõda separatistlike piirkondade Lõuna-Osseetia ja Abhaasia lähistel hukkunud 11 korrakaitsjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles