Tuareegi mässulised ründasid Kirde-Malis linna

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumeelne tuareeg kaamelikarjaga
Rahumeelne tuareeg kaamelikarjaga Foto: SCANPIX

Tuareegide hulka kuuluvad mässulised ründasid täna Mali kirdeosas olevat Menaka linna, mistõttu puhkes äge võitlus valitsuse sõdurite ja mässajate vahel.

«Ülestõusnud pole linna veel sisse pääsenud. Nad tulistasid linna eemalt ja Mali valitsusväed vastasid samaga,» ütles kohalik elanik telefonis AFP-le.

Menaka asub Nigeri piiri lähistel. Tuareegide seas on väidetavalt mehi, kes võitlesid Liibüas kõrvuti eksdiktaatori Muammar Gaddafi armee sõduritega. Nende naasmine kodukanti on tekitanud muret ebastabiilsuse suurenemise pärast regioonis.

Meedia andmetel püüdis armee mässulisi linnast eemale peletada helikopterite toetusel.
«Ühed räägivad, et mässulised sisenesid linna, teised väidavad aga vastupidist. Olukord on segane,» rääkis valitsusvälise organisatsiooni esindaja.

Tuareegid kuuluvad Azawadi rahvusliku vabastusliikumise (MPLA) ridadesse. Azawadi piirkonda peetakse tuareegi hõimude elualaks, mis ulatub Mali, Nigeri ja Alžeeria territooriumile. MPLA tahab moodustada iseseisvat Azawadi riiki.

Mali armee tugevdas eelmisel nädalal kohalolekut riigi põhjaosas, paigutades tuhandeid mehi Alžeeria piiri lähistel asuvasse Tinzawateni linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles