Mässulised lasid Etioopias maha viis Euroopast pärit turisti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eritrea põgenikud Põhja-Etioopias
Eritrea põgenikud Põhja-Etioopias Foto: SCANPIX

Etioopia põhjaosas asuvas kõrvalises Afari rajoonis lasti maha vähemalt viis turisti, lisaks sai kaks välismaalast raskelt haavata.

Üks gruppi kuulunud inimene viga ei saanud ja pääses põgenema, vahendas Reuters.

Etioopia valitsuse teatel röövisid ründajad neli inimest, kelle seas on kaks välisturisti ja kaks kohalikku.

Täpsustatud andmete järgi said surma Saksa, Belgia, Itaalia, Ungari ja Austria kodanikud. Röövitute päritolu ei avalikustatud, vahendas AP.

Etioopia televisiooni andmetel olid ründajad tulnud naaberriigist Eritreast, mis on Etioopia verivaenlane.

«Relvastatud mehed ründasid välismaalasi esmaspäeva hilisõhtul. Ründajad kuulusid gruppi, kelle oli välja õpetanud ja relvastanud Eritrea valitsus. See on tavapärane sealse režiimi terroristlik tegevus,» rääkis Etioopia valitsuse esindaja Bereket Simon Reutersile.

Eritrea lükkas süüdistused tagasi. Riigi esindaja Aafrika Liidus Girma Asmerom kinnitas, et Etioopia süüdistused on täielik vale ja turistide vastu suunatud rünnak on Etioopia siseasi.

Etioopia televisioon teatas eile, et mässuliste rünnaku sihtmärgiks olnud turistide grupis oli kaheksa välismaalast.

Austria välisministeeriumi pressiesindaja Peter Launsky-Tiefenthal väitis, et rünnati kahte gruppi, kus oli kokku vähemalt 22 inimest, kuid see number pole kinnitust saanud.

Etioopia välisministeeriumi ametnik, kes ei soovinud oma nime avaldada, rääkis varem Reutersile, et turistide hulgas on mitme riigi kodanikke, enamik neist on pärit Euroopast.

Saksa välisministeeriumi esindaja teatas, et Berliin teeb Addias Abebas asuva Saksa suursaatkonnaga koostööd, et saada juhtunust täpsemat teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles