Läti tõrjus Lavrovi kriitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Läti välisministeerium tõrjus eile Vene välisministri Sergei Lavrovi kriitikat, öeldes, et riigikeel on Läti siseasi.

«Vähemuste õigused, sealhulgas eri keelte kasutamine Lätis, sätestatakse põhiseaduses ja teiste seadusandlike normatiividega. Riigikeel on Läti riigi ja selle kodanike siseasi, mida Läti ei kavatse Venemaa ega teiste riikidega arutada,» ütles ministeeriumi esindaja Jānis Sīlis.

Lavrov ütles eile, et Lätis vene keele referendumi algatanud inimesed taotlevad õiglust.

«Ma ei ürita rahvahääletuse tulemust ennustada, kuid on oluline, et inimesed tahavad end kuuldavaks teha. Nad tahavad, et austataks nende õigust oma emakeeles rääkida, mõelda ja lapsi kasvatada,» rääkis Lavrov pressikonverentsil Moskvas.

«Muidugi rikastab võõrkeelte oskus inimest. Kui inimene ei oska oma kodumaa keelt, siis see piirab tema võimalusi. See aga ei õigusta keele alusel diskrimineerimist,» lisas minister.

Rahvahääletus vene keelele teise riigikeele staatuse omistamise üle toimub 18. veebruaril. Eeldatakse, et põhiseadusemuudatused kukuvad läbi, kuna heakskiiduks vajavad need vähemalt poolte Läti valimisõiguslike kodanike ehk 771 350 inimese toetust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles