Sauli Niinistö edumaa kahaneb tempokalt

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaadid (vasakult) Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto ja Timo Soini.
Presidendikandidaadid (vasakult) Sauli Niinistö, Paavo Väyrynen, Pekka Haavisto ja Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome Koonderakonna presidendikandidaadi Sauli Niinistö edumaa teiste konkurentide ees kahaneb tempokalt, ka on toimunud muutus tema selja taga.

Soome ringhäälingu YLE viimase arvamusuuringu järgi toetab Niinistöt 29 protsenti valijaist, võrreldes 49 protsendiga mullu novembris ja 37 protsendiga 5. jaanuaril 2012.

Populaarsuselt teiseks on kerkinud roheliste kandidaat Pekka Haavisto, keda toetab 12 protsenti. Keskerakonna kandidaati Paavo Väyryneni toetab 10 protsenti valijaist.

Jaanuari alguses läbi viidud küsitlusega võrreldes on Haavisto populaarsus suurenenud 4 ja Väyryneni oma 2 protsendipunkti.

Esikolmikul järgnevad Põlissoomlaste liider Timo Soini (6 protsenti), sotsiaaldemokraatide kandidaat Paavo Lipponen (5 protsenti) ja Vasakliidu kandidaat Paavo Arhinmäki (4 protsenti). Rootsi Rahvapartei kandidaat Eva Biaudet ja kristlike demokraatide kandidaat Sari Essayah võivad arvestada 2-protsendise toetusega.

YLE arvamusuuringu järgi on neid valijaid, kes pole ikka veel kindlat soosikut, 30 protsenti. Võrreldes 5. jaanuari küsitlusega on nende arv suurenenud ühe protsendipunkti võrra.

Arvamusuuringu viis YLE tellimusel läbi Taloustutkimus, mis 10.-18. jaanuarini küsitles 1457 inimest. Uuringu veamarginaal on 3 protsenti mõlemale poole.

Presidendivalimiste esimene voor leiab aset sel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles