Perry loobus pürgimast vabariiklaste presidendikandidaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rick Perry
Rick Perry Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Texase kuberner Rick Perry otsustas loobuda võitlusest vabariiklaste presidendikandidaadiks saamise nimel, edastas CNN.

Perry alustas kampaaniaga mullu augustis ja oli mingil ajal koguni suursoosikuks. Hiljem on tema edumaa konkurentide ees kokku sulanud.

Perry asus erakonna presidendikandidaadina toetama esindajatekoja endist esimeest Newt Gingrichi. Ta nimetas Gingrichi konservatiivseks visionääriks, lisades, et «Newt pole täiuslik, aga kes meist oleks?»

Vabariiklaste eelvalimistel leiab järgmine tähtis valimisvoor aset ülehomme, kui hääletatakse Lõuna-Carolinas. Arvamusuuringute järgi jääb Gingrich 10 protsendipunkti suuruse vahega Massachusettsi endise kuberneri Mitt Romney selja taha.

Täna sai ka teatavaks, et 3. jaanuaril Iowas aset leidnud vabariiklaste eeliskandidaadi valimistel võitis hoopis Pennsylvania endine senaator Rick Santorum. Alguses oli teatatud, et Romney kogus kaheksa häält enam kui Santorum. Korduslugemisel selgus, et Santorum kogus 34 häält enam kui Romney. Mõlema toetusprotsent oli 25.

USA presidendivalimised toimuvad selle aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles