Postimees Soomes: hommikul domineeris valimisjaoskondades loidus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond Espoos Ruusutorpani koolis.
Valimisjaoskond Espoos Ruusutorpani koolis. Foto: Andres Haabu

Soomes täna aset leidvate presidendivalimiste esimene hääletusvoor algas hommikul loius meeleolus, pealinn ja selle lähiümbrus oli suhteliselt vaikne. 

Espoos Ruusutorpani koolis asuva valimisjaoskonna töötaja rääkis Postimehele, et hommikune uimasus võis olla põhjustatud sellest, et inimesed polnud kindlat otsust langetanud ja seetõttu kohe jaoskondadesse ei kiirustanud.

Samas väljendas ta lootust, et päeva jooksul valimisaktiivsus siiski suureneb.

Seda, et valimisõiguslikest kodanikest peaaegu kolmandikul pole kindlat soosikut, näitas selgelt uuringufirma Taloustutkimus viimane küsitlus (10.-18. jaanuar), mis viidi läbi Soome ringhäälingu (YLE) tellimusel. Tookord küsitleti 1457 inimest ja 30 protsenti polnud oma valikut selleks ajaks teinud.

Helsingi lähiümbruses ringi sõitnud Postimehe ajakirjanikud märkasid, et päeva jooksul tuli tänavatele rohkem inimesi ja elavamalt hakkasid käima ka valimisjaoskondade uksed.

Valimisõiguslikud kodanikud saavad oma häält anda kella 20ni. Esialgseid tulemusi on oodata kella 22 paiku. Kui üksi kandidaatidest ei saa enam kui 50-protsendist toetust, siis 5. veebruaril leiab aset valimiste teine voor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles