Euroopa meedia: Soomes hääletatakse eurot ja sallivust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koonderakonna presidendikandidaat Sauli Niinistö koos abikaasa Jenni Haukioga eile Helsingis aset leidnud kampaaniaüritusel.
Koonderakonna presidendikandidaat Sauli Niinistö koos abikaasa Jenni Haukioga eile Helsingis aset leidnud kampaaniaüritusel. Foto: SCANPIX

Soome ringhäälingu (YLE) tehtud kokkuvõte presidendivalimiste kajastamisest välismeedias näitab, et soomlased hääletavad eurot ja sallivust.

Rootsi meedia järgi on valimisvõitluse keskpunktiks eurokriis, ka on kerkinud esile pinged vähemuste ümber.

Telekanali SVT saate «Aktuellt» väitel on põhiküsimuseks see, kes läheb Sauli Niinistöga kokku teises voorus. SVT netisaidil on kirjas, et Niinistö on olnud väljaütlemistega väga ettevaatlik, kuna kardab kaotada poolehoidjaid.

Norra ringhääling NRK tõdeb, et Soome presidendivalimistel pole seekord tegemist meeste ja naiste vahelise võitlusega, vaid «vanameeste omavahelise rebimisega».

Briti The Guardiani kinnitusel hääletavad soomlased presidendiks ilmselt eurot pooldava kandidaadi. Leht oletab, et Põlissoomlasi parlamendivalimistel toetanud valijad hülgavad nüüd Soini, kuna ka pärast ELi võlakokkulepet on mõnusam olla unioonis kui sellest väljapool.

Eesti meediast tsiteerib YLE Postimeest, ERRi ja Päevalehte.

Briti ringhääling BBC ja Taani ringhääling DR pole aga Soome presidendivalimistest on veebiväljaannetes kirjutanud mitte sõnagi, nendib yle.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles