Gates peab jääma Obama ametisseastumisest kõrvale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide kaitseminister Robert Gates.
Ameerika Ühendriikide kaitseminister Robert Gates. Foto: AP / Scanpix

USA kaitseminister Robert Gates ei osale teisipäeval Barack Obama ametisseastumise tseremoonial, kuna ta on nimetatud katastroofi puhuks «määratud järeltulijaks».


Obama ametivande andmisel osalevad teisipäeval ametist lahkuv president George W. Bush ning senise ja järgmise administratsiooni kõrged ametnikud, kuid mitte kaitseminister Gates, ütles Valge Maja esindaja Dana Perino.

«Valitsuse järjepidevuse tagamiseks nimetas ametist lahkuv administratsioon kooskõlastatult ametisse astuva administratsiooniga kaitseminister Gatesi inauguratsioonipäevaks «määratud järeltulijaks»,» selgitas ametnik.

Ameerika Ühendriikides on nimelt tavaks, et üks kõrge ametiisik jääb eemale olulistest sündmustest, näiteks presidendi aastakõnest, et tagada riigivõimu järjepidevus katastroofi või terrorirünnaku korral.

Gates on järjepidevuse hoidjaks erakordselt sobilik valik, sest senine kaitseminister jätkab samal kohal ka uues demokraatide administratsioonis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles