Mitt Romney paljastas oma sissetulekute suuruse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Mitt Romney oli surve tõttu sunnitud paljastama oma sissetulekute suuruse ning kui palju ta makse maksab.

Romney konkurent Newt Gingrich süüdistas, et Romney varjab oma sissetulekuid ning teda ei huvita, kuidas elavad tavakodanikud, edastab AFP.

Suurinvestor Romney maksis möödunud aastal makse 2,9 miljoni dollari eest. Umbes sama suure summa andis ta heategevuseks, eelkõige mormoonikirikule. Rahaliste kingituste tõttu oli ta maksude protsent 14.

Romney avalikustas oma kahe viimase aasta finantsandmed väljaannetes The Wall Street Journal ja The Washington Post.

Aastatel 2010 – 2011 oli tema ja ta abikaasa Ann Romney sissetulekud 42,5 miljonit dollarit ning nad maksid makse 6,2 miljoni dollari eest.

Kui enamik ameeriklasi elab palgast, siis Romney oma tuludeklaratsioonis palka ei märkinud.

Romney sissetulekud pärinevad investeeringutest, aktsiatest ja intressidest. Romney jõukuse taga on firmade ostmised ja müümised. Mitt Romney varanduse suurus on umbes 189 – 249 miljonit dollarit.

USAs maksavad suurima sissetuleku saajad makse 35 protsendi ulatuses. Maksuseadused võimaldavad investoritele soodustusi.

Newt ja Calista Gingrichi sissetulekud 2010. aastal seevastu olid 2,99 miljonit dollarit. Tulude pealt maksid nad 31,5 protsendi eest makse.

Romney on oma valimiskampaanias rõhutanud, et tänu tema investeeringutele on kümnetel tuhandetel inimestel tööd.

Romney ei otsi ise investeerimisvõimalusi, vaid tal on selleks palgatud isikud. Näiteks on Romney raha paigutatud Caymani saartele ja Šveitsi pankadesse.

Oma sissetulekute avaldamisega püüab Romney Gingrichi rünnakuid tõrjuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles