USA eriüksuslased vabastasid Somaalia piraatide käest kaks pantvangi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinni seotud kätega Somaalia piraat
Kinni seotud kätega Somaalia piraat Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide eriüksuslased korraldasid täna äkkrünnaku Kesk-Somaalias, vabastades piraatide pantvangiks olnud taanlase ja ameeriklanna.

Taani kodanik Poul Hagen Thisted ja USA kodanik Jessica Buchanan töötasid Taani abiorganisatsioonis Danish Demining Group (DDG), vahendas Reuters.

Piraadid võtsid nad pantvangi mullu oktoobris Galkayo linnas, mis asub poolautonoomses Galmudugi regioonis.

Taani abiorganisatsiooni kinnitusel pääsesid Thisted ja Buchanan vabaks, nende tervis on korras ja nad on juba turvalises kohas.

Uudist kahe pantvangi vabastamisest kinnitas ka Galmudugi regiooni juht Mohamed Ahmed Alim Reutersile. Tema sõnul sai erioperatsioonis surma üheksa piraati, viis võeti elusatena kinni.

Eriüksus, mille tegevust toetasid USA militaarkopterid, ründas piraate nende tugipunktis Haradheere’i lähistel.

«Umbes 12 USA kopterit on nüüd Galkayos. Oleme USA-le tänulikud. Piraadid on rikkunud ära regiooni rahu ja eetika. Nad on maffia,» ütles Alim.

Kuigi USA ja Prantsusmaa on korraldanud pantvangide päästmisi merel, siis tänane piraatide tugibaasi ründamine on suhtelist harukordne.

Ameerika Ühendriikide ainus baas Sahara kõrbest lõunasse jäävas Aafrikas asub Somaalia naaberriigis Djiboutis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles