Läti korruptsioonitõrje büroo vaevleb rahanappuses

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonivastane büroo kontor Riias.
Korruptsioonivastane büroo kontor Riias. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Läti korruptsioonivastase võitluse büroo (KNAB) esimehe kohuseid täitva Alvis Vilksi kinnitusel ei saa organisatsioon kõiki oma ülesandeid rahanappuse tõttu täita.


Vilks ütles täna hommikul LNT televisoonile antud intervjuus, et kõige rohkem kannatab puudujäägi tõttu organisatsiooni peamine ülesanne - korruptsiooniga võitlemine, vahendas LETA.

Büroo on olukorrast teavitanud ka rahandusministeeriumit ja peaminister Ivars Godmanist. Vilks avaldas lootust, et amet saab siiski kasutada kõiki eelarves lubatud vahendeid.

Tema sõnul on KNAB valmis töötama edasi ka ilma juhita, vihjates asjaolule, et pärast büroo endise juhi Aleksejs Loskutovsi ametist vabastamist möödunud aasta kevadel,on organisatsioon sisuliselt juhita.

Võimud on uue juhi valimiseks vajaliku konkursi tähtaeaga pidevalt edasi lükanud. Analüütikute hinnangul võib see tähendada seda, et valitsus ei toeta seni oma kandidatuuri üles seadnud isikuid ja alustab seetõttu uut konkurssi. Lisaks võimaldab see segada ka KNABi igapäevatööd.

Büroo ülesandeks on kohalike parteide rahastamise kontrollimine, ametnike karistamine administratiivsete rikkumiste eest, võimalike huvide konflikti välja selgitamine ja korruptsiooni vähendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles