Leedu tunneb muret Vene rakettide pärast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: SCANPIX

Leedu kaitseministeerium nimetas arusaamatuks Venemaa kava paigutada Iskander-tüüpi raketikompleksid Leedu ja Poolaga piirnevasse Kaliningradi oblastisse.

«Venemaa on tugevdanud ja moderniseerinud oma relvajõude lääne suunal juba mõnda aega, seega pole mingit põhjust siduda raketikaitse üle peetava aruteluga,» ütles uudisteagentuurile AFP Leedu kaitseministeeriumi esindaja Ugnė Naujokaitytė, kes nimetas arusaamatuks Venemaa kava paigutada Kaliningradi Iskander raketid, mille lennukaugus on 400-500 kilomeetrit.

Venemaa president Dmitri Medvedev ähvardas möödunud aasta novembris paigutada riigi lääne- ja lõunaossa, kaasa arvatud Kaliningradi oblastisse Iskander-tüüpi raketid, kui lääneriigid ei loobu kavast paigutada raketikilbi osi Ida-Euroopasse.

Möödunud nädalal Leedut väisanud NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kritiseeris Venemaa kava, leides, et tugevdatavad ründerelvastused on suunatud kunstliku vaenlase vastu, keda ei ole olemas.

Üle-eelmisel nädalal sai aga teatavaks, et aprillis paigutatakse Kaliningradi oblastisse Venemaa kaasaegseimad õhutõrjeraketid S-400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles