Moskvas hoogustuvad migrantidevastased haarangud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistanist pärit illegaal Moskva Kaasani raudteejaama politseijaoskonnas.
Usbekistanist pärit illegaal Moskva Kaasani raudteejaama politseijaoskonnas. Foto: SCANPIX

Venemaal on pärast presidendiks pürgiva valitsusjuhi Vladimir Putini migratsiooni karmistamisest rääkivaid avaldusi hoogustunud reidid illegaalselt riigis viibivate isikute tabamiseks.

«Operatsiooni illegaalne immigrant käigus selgitati välja 270 inimest, kes elavad ebaseaduslikult Moskva idaringkonna territooriumil – 120 inimest Izmailovos, 80 Goljanovos ning veel 70 Vešnjakis,» teatas Moskva politsei pressiteenistus täna.

Samuti teatati illegaalse õmblusäri avastamisest Izmailovos.

«Kontrollimise hetkel oli tsehhis 17 inimest, kõik nad on välisriikide – Süüria, Maroko, Egiptuse ja Usbekistani kodanikud,» märgitakse teates.

Äri omanikud ei suutnud esitada ühtegi dokumenti, tõendamaks, et tegemist on seadusliku ettevõttega.

Föderaalse migratsiooniteenistuse ametlik esindaja kinnitas Interfaxile, et eile toimus haarang endise Tšerkizovski turu territooriumil.

«Selgitati välja üle 60 välisriikide kodaniku, kes veetsid vaba aega ajutistes rajatistes,» jutustas ta, lisades, et neist 20 ei suutnud esitada dokumente, mis kinnitaksid Venemaal viibimise seaduslikkust, ülejäänute dokumendid on uurimisel.

Putin ütles eile, et migratsiooniseaduste korduvatele rikkujatele tuleks kehtestada kuni kümneaastane Venemaale sisenemise keeld.

Föderaalses migratsiooniametis kõneldes ütles Putin, et illegaalsete immigrantide palkajatele tuleb määrata kriminaalkaristus, mitte lihtsalt trahv.

«Tuleb karmistada karistusi neile, kes illegaalset immigratsiooni õhutavad,» ütles ta televisioonis üle kantud kommentaaris.

Ta lisas, et isikud ja ettevõtted, kes elamisloata immigrante palkavad, kasutavad neid sisuliselt «abitute orjadena».

Putin esitles enne märtsikuiseid presidendivalimisi uusi karme immigratsiooniseadusi. Esmaspäeval ütles Putin oma valimisartiklis, et need immigrandid, kes soovivad Venemaal töötada, peaksid sooritama keele-, ajaloo- ja seaduste-eksami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles