Bakuu ootab väidetava relvakingi pärast Moskvalt selgitusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia sõdur sihtimas aserite positsioone Mägi-Karabahhi sõja ajal.
Armeenia sõdur sihtimas aserite positsioone Mägi-Karabahhi sõja ajal. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani valitsus ootab Venemaalt ametlikku vastust järelepärimisele, mis puudutab suure relvapartii väidetavat kinkimist Armeeniale, ütles kolmapäeval välisminister Elmar Mamedjarov.


Minister tunnistas ajakirjanikele, et arutas seda küsimust hiljuti oma kolleegi Sergei Lavroviga ning et nüüd oodatakse Moskvalt ametlikku vastust, mida Venemaa suursaadiku sõnul praegu ette valmistatakse.

«Nad lubasid, et vastus saabub peatselt ning me ootame selle võimalikku kohalesaabumist selle nädala jooksul,» ütles Mamedjarov.

Aserbaidžaani välisministeerium tunnistas eelmisel nädalal põhjendatuks meedia teateid, mille kohaselt olevat Venemaa kinkinud Armeeniale relvastust 800 miljoni dollari väärtuses.

«Teadete uurimine annab piisavalt alust järelduste tegemiseks, et relvastust tõepoolest kingiti,» kinnitatakse avalduses. «Aserbaidžaani välisministeerium väljendab sügavat muret antud fakti tõttu,» toonitatakse dokumendis.

Bakuust osutatakse tõigale, et relvastust kinkides on Moskva rikkunud eelmisel aastal tehtud ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni, milles Venemaa kohustus mitte aitama ühelgi viisil kaasa Aserbaidžaani territooriumide okupatsiooni pikendamisele.

Vene kaitseministeerium lükkas teated väidetavast relvastuse kinkimisest tagasi. Seepeale esitas Aserbaidžaan aga ametliku järelepärimise Vene välisministeeriumile, ehkki välisminister Lavrov on relvade andmist Armeeniale avalikult samuti eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles