Soomlased kipuvad enne politseid ajakirjandusse helistama

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome ajalehe Keskisuomalainen kohaselt kasvab tendents, et kuritegusid ja õnnetusi nägevad inimesed helistavad lootuses vihje eest tasu saada kõigepealt meediaväljaannetesse ja alles siis politseisse.


«Kodanikud annavad tihtipeale probleemist teada kõigepealt meediale või panevad üles video Youtube’i enne, kui nad isegi mõtlevad sellele, et võiksid informeerida võime,» rääkis politseiinspektor Tuomo Korhonen Keskisuomalainenile.

Politsei üritab sellele tendentsile vastu seista, pakkudes ise meediale paremat infot.

Sestap rajatakse nüüd Soomes kolm politsei meediakommunikatsiooni üksust. Iga neist üksustest peab tegema koostööd sadade ajakirjanike ja rahvusvahelise pressiga eesmärgiga toota kiirelt sellist materjali nagu fotod ja videod, mida saavad väljaanded kasutada. Ka hakatakse tulevikus pakkuma kuritegudest ja eriolukordadest reaalajas infot läbi selliste kanalite nagu Twitteri-postitused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles