Castro teeb lähiajal visiidi Venemaale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba liider Raúl Castro ja Venemaa president Dmitri Medvedev kohtusid novembris Havannas.
Kuuba liider Raúl Castro ja Venemaa president Dmitri Medvedev kohtusid novembris Havannas. Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni välisministeeriumi teatel saabub Kuuba liider Raúl Castro ametlikule riigivisiidile Moskvasse juba sellel kuul.


Kahe riigi asevälisministrid kohtusid kolmapäeval, et arutada ettevalmistusi lähenevaks külaskäiguks jaanuari lõpus, vahendas AFP ametlikku infot, kus täpset kuupäeva pole mainitud.

Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev esitas kommunistliku Kuuba uuele liidrile küllakutse novembris, kui ta käis oma Ladina-Ameerika ringkäigu raames ka Havannas ning soojendas suhteid kunagiste Külma sõja aegsete liitlastega.

2006. aasta suvel võimu oma vanemalt vennalt Fidelilt üle võtnud Raúl Castro kinnitati veidi vähem kui aasta eest ametlikult saareriigi presidendiks.

Kuubat pea pool sajandit valitsenud Fidel oli sunnitud taanduma tõsiste tervisehädade tõttu ning viibib avalikkuse eest varjul, ehkki võimude teatel olevat ta paranemas.

Nõukogude Liidu kokkuvarisemise järel oli Venemaa vahepeal suhetes Kuubaga tagasi tõmbunud, ent viimastel aastatel on sidemed Vladimir Putini ja nüüd Dmitri Medvedevi eestvedamisel taas tihenema hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles