Autojuhid avaldasid Moskva ringteel Putini vastu meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgete õhupallidega ehitud Lada täna Moskva ringteel.
Valgete õhupallidega ehitud Lada täna Moskva ringteel. Foto: SCANPIX

Mitu tuhat autojuhti osales täna Moskva ringteel toimunud protestiaktsioonil, nõudes vabu valimisi ja arvustades peaminister Vladimir Putini soovi märtsis uuesti presidendiks kandideerida.

Putini-vastase liikumise sümboliteks kujunenud valgete lintide ja õhupallidega autosid oli ringteel korraldajate sõnul umbes 3000, politsei sõnul aga vaid 300, vahendas AFP.

Autosignaalide pasundamise saatel sõitsid meeleavaldajad ringi umbes kolm tundi, tekitades suuri pudelikaelasid Vene pealinna ümbritseval sajakilomeetrisel ringteel. Osa autojuhte olid seoses sotsiaalvõrgustikes levinud üleskutsetega oma sõiduki katusele paigaldanud ka lumememmed.

Paljud jalakäijad lehvitasid protestijate suunas toetuseks valgeid taskurätikuid.

Demonstratsioonil osalenud populaarne blogija ja opositsioonitegelane Aleksei Navalnõi ütles AFP-le, et paljud möödakäijad kiitsid nende aktsiooni heaks: «Mulle tundub, et see pakkus neile lõbu. Oleme astunud järjekordse kodanikusammu ja meil oli lõbus.»

Järgmine suurem meeleavaldus Moskvas toimub 4. veebruaril, kui kesklinnas toimuvale miitingule ootavad korraldajad vähemalt 50 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles