Türgi hoiatas Euroopat rassismi ja islamiviha eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan hoiatas täna Euroopat kasvava islamiviha ja rassismi eest.

Erdoğan mõistis taas hukka Prantsuse võimude kava kriminaliseerida genotsiidi eitamine, nimetades eelnõu rassistlikuks ja diskrimineerivaks ning Euroopat ohustava salakavala ohu ilminguks, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma tahaksin meie sõpru Euroopas siiralt hoiatada, et olukord Prantsusmaal on salakavala ohu tõsine ilming,» sõnas Erdoğan, kelle sõnul puudutab see küsimus otseselt ka Euroopat ja Euroopa Liitu.

Küll aga tervitas ta Prantsuse senaatorite otsust pöörduda põhiseadusnõukogu poole, soovides hinnangut parlamendi mõlemas koja heakskiidu pälvinud armeenlaste genotsiidi eitamise kriminaliseerimiva eelnõu kohta. See aga tähendab, et president Nicolas Sarkozy ei saa Türgit ärritanud seaduseelnõule veel oma allkirja anda.

«Ma arvan ja loodan, et põhiseadusnõukogu tegutseb tervemõistuslikult ning jõuab järeldusele, et see on vastuolus Prantsuse ja Euroopa Liidu põhimõtetega,» lisas Erdoğan, hoiatades vastasel korral kahe riigi suhete halvenemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles