Mistral ei jõua Vene relvastusse veel niipea

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse dessantlaev Mistral
Prantsuse dessantlaev Mistral Foto: SCANPIX

Vene mereväe juhataja Vladimir Võssotski kinnitusel saab merevägi oma esimese Mistral-tüüpi helikopterikandja kolme aasta pärast.

Võssotski ei täpsustanud, millise laevastiku koosseisu hakkab esimene Mistral-tüüpi alus kuuluma, kuid tema sõnul hakkavad esimesed kaks seda tüüpi laeva kandma nimesid Vladivostok ja Sevastopol, vahendas uudisteagentuur Interfax.

Möödunud aasta alguses allkirjastasid Vene asepeaminister Igor Setšin ja tollane Prantsuse kaitseminister Alain Juppé kõrgtehnoloogilist dessantlaeva puudutava ostulepingu, mille täpset maksumust pole avalikustatud.

Nelja Mistral-tüüpi kopterikandjat puudutav ostu-müügi lepe sõlmiti mullu mais G8 kohtumisel Deauville’is presidentide Dmitri Medvedevi ja Nicolas Sarkozy juuresolekul. Kaks dessantlaeva ehitatakse seejuures Prantsusmaal ja ülejäänud kaks Venemaa tehastes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles