Fox News: Wikileaks plaanitakse kolida merele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Kõmulisse meediaorganisatsiooni Wikileaks investeeringuid teinud plaanivad selle organisatsiooni laevale kolida.

Laeva ostmise suhtes peetakse läbirääkimisi, edastab foxnews.com.

Investorite plaani kohaselt peaks Wikileaks tegutsema rahvusvahelistes vetes.

Fox Newsi andmetel on Wikileaksi uueks kontoriks välja valitud Suurbritannia ranniku juures olev Teise maailmasõja aegne alus Sealandia, mis olevat nagu riik riigis.

Austraallase Julian Assange`i asutatud Wikileaks on avaldanud USA valitsuse ja Pentagoni salajasi dokumente ning diplomaatilisi memosid.

Samas ei paljastu, kuidas Wikileaksi laeval tegutsemine selle organisatsiooni tööd efektiivsemaks muudaks. Aluse asukoht on kõigile teada.

Kui Wikileaksi pakutav informatsioon ohustab mõnda riiki, organisatsiooni või grupeeringut, siis laev oleks nagu kandikul ning neid saaks hävitada näiteks laserrelvadega.

Teada on, et Wikileaks tegutseb siiani Rootsis ja Islandil.

Assange on Suurbritannias Lincolnshire´is maamajas koduarestis. Suurbritannia kõrgem kohus langetab lähiajal otsuse, kas ta antakse Rootsile välja, kus teda süüdistatakse seksuaalkuritegudes.

Rootsis süüdistatakse Assange`i ühe naise vägistamises ja teise naise seksuaalses ärakasutamises. Juhtumid olevat aset leidnud 2010. aasta augustis.

Assange kardab, et kui Suurbritannia ta Rootsile välja annab, murdub Rootsi USA surve ees ning ta jõuab hoopis USA kohtusse. Asjatundjate arvates võib Assange USAs salajaste dokumentide lekitamise eest eluaegse vangistuse saada.

Assange on varem öelnud, et ta tehti patuoinaks ning ta on poliitilise ajujahi ohver.

Fox News on Austraalia päritolu meediamoguli Rupert Murdochi meediaimpeeriumi osa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles