Rogozin nõuab lastele Vene relvade mängumudeleid

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin vene automaadiga AK-12.
Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin vene automaadiga AK-12. Foto: SCANPIX

Venemaa lapsed peaksid mängima Vene päritolu relvi imiteerivate mänguasjadega, mitte Lääne relvade koopiatega, ütles täna kaitsetööstuse eest vastutav asepeaminister Dmitri Rogozin.

«Muide, andsin korralduse läbi mõelda mänguasjade – Vene relvade ja sõjatehnika mudelite – valmistamine. Aitab meie lastel Leopardidega mängimisest,» kirjutas Rogozin oma Twitteri kontol, viidates Saksamaal valmistatud tankile, mis võeti relvastusse külma sõja ajal.

Rogozin on endise marurahvusliku partei liider, kes viimase ajani töötas Venemaa esindajana NATO juures.

Venemaa tunneb uhkust oma võidu üle Teises maailmasõjas ning kodumaiste relvade, näiteks Kalašnikovi automaatide ja mandritevaheliste ballistiliste rakettide üle, ent paljud riigis müüdavad mängurelvad põhinevad Lääne relvadel.

Venemaa kaitsesektorit, mis on ekspordivõimsuselt maailmas teisel kohal, on kodumaal kritiseeritud suutmatuse pärast käia ühte sammu Lääne tehnoloogiatega ning kaitsetellimusega hilinemises.

President Dmitri Medvedev ähvardas mullu, pärast kahe Mistral-tüüpi helikopterikandja lepingu sõlmimist Prantsusmaaga, osta enam relvi välismaalt, kui Venemaa relvatootjad ei suuda armee vajadusi rahuldada.

Peaminister Vladimir Putin on lubanud kulutada aastani 2020 Vene armee relvastamisele ligi 20 triljonit rubla (665 miljardit dollarit), mis kannatab aastaid kestnud investeeringute nappuse, madala võitlusmoraali ning aegunud varustuse pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles