Donald Trump asus Romney selja taha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney (vasakul) ja Donald Trump eile Las Vegases.
Mitt Romney (vasakul) ja Donald Trump eile Las Vegases. Foto: SCANPIX

Kinnisvaramagnaat Donald Trump avaldas eile toetust USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgivale Mitt Romneyle.

Romney peamine rivaal Newt Gingrich oli veel päev varem väitnud, et Trump kavatseb hoopis teda toetama asuda. Arvamusküsitluste kohaselt Nevada osariigi homsetel parteikoosolekute valimistel teiseks tulev esindajatekoja endine spiiker Gingrich ütles üleeile õhtul oma nõunikele, et ootab peagi Trumpi toetusavaldust.

«Mul on au ja privileeg Mitt Romneyt toetada. Mitt on tugev, ta on tark, ta on terane ja ta ei luba halbadel asjadel jätkuda siin riigis, mida me kõik armastame,» ütles Trump oma hotell-kasiinos Las Vegases.

«Kuberner Romney, mine ja näita neile, sa suudad seda,» lisas ta presidendikandidaadi kätt surudes.

Vabariiklaste favoriit USA presidendivalimiste eelvalimistel Mitt Romney on kasvatanud endale suure edumaa Nevada osariigis, kus peetakse järgmine hääletus, selgus eile avaldatud arvamusküsitlusest.

Florida osariigis ülekaaluka võidu saanud Romney kogus päevalehe Las Vegas Review-Journal ja kohaliku telekanali KLAS-TV uudistesaate 8 News Now korraldatud küsitluses 45 protsenti, tema lähim rivaal Gingrich 25 protsenti toetust.

Nevada vabariiklased valivad homsel parteikoosolekul 28 valijameest, kes lähevad augusti lõpus Floridas Tampas toimuvale parteikongressile, kus valitakse presidendi- ja asepresidendikandidaat. Nevada näol on tegemist esimese vabariiklaste hääletusega USA lääneosas.

Kolmandaks jäi Rick Santorum 11 ja Ron Paul üheksa protsendiga.

Küsitluse kohaselt toetab usukaaslast Romneyt 85,5 protsenti mormoonidest. Kuigi vaid seitse protsenti Nevada elanikkonnast on mormoonid, moodustasid nad 2008. aastal veerandi parteikongressil osalenutest. Romney võitis toona hääletuse 51-protsendise toetusega.

Mormoonid moodustavad Ühendriikide rahvaarvust, mis on ligi 313 miljonit, umbes kaks protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles