ÜRO kuulutas Somaalia näljahäda lõppenuks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näljahäda Somaalias.
Näljahäda Somaalias. Foto: SCANPIX

ÜRO teatel on Somaaliat kimbutav ja tuhandeid inimelusid nõudnud näljahäda lõppenud, kuid olukord riigis on jätkuvalt kriitiline.

Maailmaorganisatsioon kuulutas näljahäda lõppenuks pool aastat pärast selle väljakuulutamist. Seda ka vaatamata asjaolule, et ligemale kolmandik kümnemiljonilisest elanikkonnast vajab kriisiabi, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ükski Somaalia regioon pole enam näljaolukorras. Kuid hea uudis ei tähenda, et kriis oleks läbi,» ütles ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) juht Jose Granziano da Silva olukorda Somaalias kommenteerides. «Kui me aita neid inimesi edasi, siis nad ei jää ellu ja nälg tuleb tagasi.»

Olukord riigis paranes tänu heale saagile ning humanitaarabile. BBC teatel on Somaalia saanud abi 1,3 miljardi dollari ulatuses.

Kui palju ohvreid suvel Somaaliat tabanud näljahäda nõudis, on esialgu teadmata. ÜRO andmetel oli hinnanguliselt poolteist miljonit inimest sunnitud nälja tõttu oma kodudest lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles