Venelaste usk valitsuse võimekusse on kõikuma löönud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin.
Vene Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (vasakul) ja peaminister Vladimir Putin. Foto: AP / Scanpix

Ülemaailmne rahandus- ja majanduskriis on hajutanud venemaalaste usu sellesse, et valitsus suudab lähemal ajal olukorda riigis parandada.


Levada keskuse teatel uskus jaanuaris küsitletuist vaid 26 protsenti valitsuse suutlikkusse saavutada lähemal ajal muutust paremuse poole, ehkki alles novembris lootis seda 31 protsenti ja juulis veel 44 protsenti venemaalastest.

32 protsenti küsitletuist arvas, et valitsus ei suuda olukorda riigis veel niipeagi parandada, ning 36 protsenti jäi ebamäärasele seisukohale - «võib-olla suudab, võib-olla mitte». Sellest hoolimata oli 58 protsenti jaanuaris küsitletud inimestest valitsuse tööga üldjoontes rahul.

Presidendi ja peaministri reiting on samas jätkuvalt kõrge, ehkki umbes 15 protsenti küsitletuid ütles, et nad ei usalda poliitikuist kedagi.

Kolm neljandikku venemaalasi on president Dmitri Medvedevi tööga rahul, seejuures peab 42 protsenti vastanutest presidenti usaldusväärseks. Vladimir Putini tööga valitsuse eesotsas on rahul aga koguni 83 protsenti venemaalastest, teda usaldab 56 protsenti küsitletuist.

Usaldust väärivate poliitikute esikümnesse mahtusid veel eriolukordade minister Sergei Šoigu (13%), Liberaaldemokraatliku Partei juht Vladimir Žirinovski (10%), Kommunistliku Partei juht Gennadi Zjuganov (9%), asepeaminister Sergei Ivanov (7%), Moskva linnapea Juri Lužkov ja välisminister Sergei Lavrov (6%), riigiduuma esimees Boriss Grõzlov (5%) ja Peterburi kuberner Valentina Matvijenko (4%).

Levada keskus viis oma regulaarse uuringu läbi 46 erinevas Venemaa regioonis ajavahemikul 16.-19. jaanuarini. ..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles