Urmas Reinsalu õnnitles Soome uut presidenti Niinistöt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Urmas Reinsalu.
Pildil Urmas Reinsalu. Foto: Peeter Langovits

IRLi esimees Urmas Reinsalu õnnitles Soome presidendivalimiste võitjat Sauli Niinistöt, märkides, et tegemist on Soome poliitikas ajaloolise hetkega, kus konservatiivse Koonderakonna esindajate kanda on nüüd ühtaegu nii presidendi kui ka peaministri ametikoht.

«Mul on hea meel, et meie sõsarpartei Soomes, kellega oleme olnud heas koostöös 90ndate algusest saati, võitis 56-aastase vaheaja järel Soome presidendivalimised. Kahtlemata on tänane Niinistö võit märgilise tähendusega terves Euroopas,» ütles Reinsalu. 

 

Tema hinnangul näitasid presidendivalimised selgelt, et konservatism on muutunud Soomes peavoolu poliitikaks.

Urmas Reinsalu sõnul on IRLi ja Soome Koonderakonna läbikäimine tihe. «Sissekujunenud tava kohaselt kohtuvad kahe erakonna juhtkonnad ja ministrid regulaarselt, et arutada omavahel nii päeva- kui üldpoliitilistel teemadel,» rääkis Reinsalu.

 IRL ja Soome Koonderakond kuuluvad mõlemad Euroopa paremerakondade katusorganisatsiooni Euroopa Rahvapartei (ERP) koosseisu. ERP on suurim üle-euroopaline erakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles