Peskov: Putin saavutab valimisvõidu esimeses voorus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini toetajad Moskvas Poklonnaja mäel 4. veebruaril.
Putini toetajad Moskvas Poklonnaja mäel 4. veebruaril. Foto: SCANPIX

Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov väljendas Komsomolskaja Pravdale antud intervjuus veendumust Putini võidu osas presidendivalimiste esimeses voorus.

«See on veenev toetus, mida me nägime Poklonnaja mäel ja lisaks sotsioloogide kuivad numbrid, mis annavad tunnistust positiivsest esimesest voorust,» rääkis ta.

Poklonnaja mäel 4. veebruaril toimunud rahvakogunemisest «Meil on, mida kaotada» võttis siseministeeriumi väitel osa 138 000 inimest.

Putin ise on öelnud, et ei välista teise vooru võimalikkust presidendivalimistel, mis paratamatult on seotud teatud võitluse jätkumisega ja poliitilise olukorra destabiliseerimisega.

Poklonnaja ürituse kohta rääkis Peskov, et see üllatas meeleolude ja kindlameelsusega. Samas lükkas ta tagasi süüdistused administratiivse ressursi või raha kasutamise kohta inimeste miitingule meelitamiseks.

«Inimest ei tohi sundida miitingule minema. Talle võib anda soovitusi, teda võib kutsuda. Kui ta aga ei taha, siis ta ei lähe,» rääkis Peskov.

Samas kinnitas ta üle, et Putin on valmis tasuma osa trahvist, mille linnavõim määras ettevõtmise organisaatoritele, sest kokkutulnute arv ületas taotlusel kirjas olnud numbrid.

Venemaalased valivad presidenti 4. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles