Putini sõnul Venemaal poliitilisi vange pole

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaal õnneks poliitilisi vange pole, vahendab peaminister Vladimir Putini avaldust uudisteagentuur AFP, märkides, et Amnesty International on tunnistanud Mihhail Hodorkovski süümevangiks.


«Minu arvates pole meil poliitilisi vange, tänu Jumalale, isegi kui neist kogu aeg nimesid nimetamata räägitakse,» ütles Putin. «Ma tahaks, et nad näitaks mulle vähemalt üht inimest, kes on poliitilistel põhjustel trellide taga.»

«Kui inimene heidetaks trellide taha 10-20 aastaks nagu Nelson Mandela, kes võitles mustanahalise elanikkonna vabaduse eest – kuid meil selliseid inimesi pole,» rääkis ta.

Endine naftafirma Jukos juht Hodorkovski vahistati 2003. aastal ja mõisteti süüdi maksupettustes. Tema toetajate sõnul oli see tegelikult karistus selle eest, et Hodorkovski julges rahastada toonase presidendi Putini vastast opositsiooni.

Hodorkovski peaks praeguse seisuga trellide taha jääma 2016. aastani. Rahvusvaheline inimõiguste organisatsioon Amnesty International on ametlikult tunnistanud Hodorkovski süümevangiks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles