Merkel kinnitas Sarkozy valimistel toetamist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy.
Angela Merkel ja Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel tõrjus täna kriitikat selle üle, et ta toetab Prantsuse eelseisvatel valimistel praeguse riigipea Nicolas Sarkozy kandidatuuri, kirjutab uudisteagentuur AFP. Merkeli sõnul on see normaalne, et ta parempoolsena toetab teist parempoolset.


Kui Merkelit on kodumaal süüdistatud selles, et ta sekkub Prantsuse sisepoliitikasse, siis Sarkozyd on omakorda arvustatud selle eest, et ta seab Prantsusmaa huvid liialt sakslaste omade järgi.

Täna pidasid Prantsuse ja Saksa valitsused maha ühisistungi, misjärel andsid Sarkozy ja Merkel ühise pressikonverentsi.

«Ma toetan Nicolas Sarkozyd kõigil tasemetel, sest me kuulume parteidesse, kes on omavahel sõbrad,» ütles rõõmsailmeline Merkel. «See on normaalne, et me toetame sõberparteisid.»

Merkel meenutas ka, kuidas Sarkozy teda 2009. aasta valimiskampaania ajal toetas, ning märkis, et sarnaselt Prantsusmaale ka Saksamaal opositsioonis olevad sotsid on asunud Sarkozy sotsist vastaskandidaadi Francois Hollande’i selja taha.

Sarkozy tänas samuti naeratades Merkelit sõpruse ja toetuse eest. Vastuseks kodumaistele kriitikuile, kes on teda süüdistanud Saksamaalt Prantsuse majanduse reformimiseks inspiratsiooni ammutamises ütles ta: «Me ei ole neile kadedad, me tahame neilt inspiratsiooni saada.»

Praeguste küsitluste kohasel on Hollande’i populaarsus suurem kui Sarkozy oma ning Merkel kardab, et kui Prantsusmaa saaks endale vasakpoolse riigipea, rikuks see tema kokkuhoiuplaanid Euroopas.

Nii Merkeli kui Sarkozy koduparteid kuuluvad konservatiivsesse Euroopa Rahvaerakonna parteiperesse. Eestist kuulub samasse allianssi IRL.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles