Tadžikistanis saadeti koolilapsed külmavaheajale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tadžikistanis kuulutati erakordselt külma ilma tõttu koolides välja nädal aega kestev vaheaeg, teatas nende haridusministeerium täna.


«Mõnedes Tadžikistani regioonides langes temperatuur kuni 20 külmakraadini ning külmetushaigustesse haigestumiste vältimiseks langetati otsust peatada tunnid kõigis keskkoolides 6.-10. veebruarini,» seisis teates.

Reedel tabas Tadžikistani tugev lumesadu, mis kestis laupäeva õhtuni. Seejärel saabus külmalaine, mis langetas õhutemperatuuri riigi mägirajoonides kuni miinus 25 kraadini.

Tadžikistani jaoks on iseloomulik üsna pehme talv märja lume ning viiest soojakraadist viie külmakraadini jääva õhutemperatuuriga.

Enamuses Tadžikistani regioonidest on elektrivarustus olemas vaid kolmel-neljal hommiku- ja õhtutunnil. Keskküttega on varustatud vaid pealinna Dušanbe üksikud osad. Enamus riigi elanikest saab sooja puu- või elektrikütte abil, viimane tuleb kõne alla vaid siis, kui elekter on parajasti olemas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles