Kreeka alustas Türgi piirile tara ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatlustorn Kreeka-Türgi piiril.
Vaatlustorn Kreeka-Türgi piiril. Foto: SCANPIX

Kreeka alustas täna piiritara rajamist ühisele piirile Türgiga, et takistada tuhandete Euroopasse pääseda üritavate illegaalide ja põgenike piiriületust, ütles kodanikekaitse minister Kristos Papoutsis.


«Sellel projektil on nii praktiline kui ka sümboolne väärtus,» ütles Papoutsis ajakirjanikele tara rajamise alguspunktis Evrose jõe ääres. «See annab hoobi inimeste smugeldamisele ja illegaalsele immigratsioonile ning saadab sõnumi, et Kreeka pole kõigile vabalt kättesaadaval. Me ei lase Kreekal muutuda transiitriigiks teistesse ELi maadesse.»

Kümne kilomeetri pikkune tara on 2,5 meetrit kõrge ja varustatud 25 kaameraga. Tara maksumus on umbes 5,5 miljonit eurot ning see peaks valmima viie kuu jooksul.

Saja viiekümne kilomeetri pikkune Kreeka-Türgi piir on muutunud üheks peamiseks kohaks, kust immigrandid üritavad Euroopa Liitu pääseda. Eelmisel aastal vahistati sel piiril umbes 55.000 illegaali ehk kuuendiku võrra rohkem kui 2010. aastal.

EL-i piirivalveagentuuri Frontex hinnangul leiab kolmandik illegaalse piiriületuse katsetest blokis aset Kreekas.

ÜRO põgenikeagentuur UNHCR on väljendanud seoses piiritara püstitamisega muret, öeldes, et see muudab niigi ohtliku piiriületuse veelgi raskemaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles