Valimiste eel pingestuvad Venemaa suhted USAga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine suursaadik Venemaal Michael McFaul.
USA endine suursaadik Venemaal Michael McFaul. Foto: SCANPIX

USA ja Venemaa suhted on Vene presidendivalimiste eel teravaks muutunud, muu hulgas süüdistab Moskva, et Ühendriigid õhutavad tagant Venemaal toimuvaid proteste.

New Yorgi Vene konsulaadi ette kogunes laupäeva südapäeval sadakond inimest, avaldamaks  toetust protestijatele Venemaal, vahendas ERR Uudised «Välisilma».

USA elavad vene aktivistid leiavad, et Washington peaks Moskva suhtes olema karmim, Venemaal leitakse aga, et Ühendriigid on Vene siseasjadesse juba väga otseset sekkumas ja sealseid meeleavaldajaid innustamas, just nii väitis peaminister Vladimir Putin detsembris, kui Hillary Clinton Vene parlamendivalimiste ausust arvustas.

Ühendriigid eitavad kategooriliselt, et õhutavad proteste, kuid õli valas jaanuaris tulle USA uue suursaadiku Michael McFauli Moskvasse saabumine, kes on tuntud Vene ekspert ja Ühendriikide reset-poliitika arhitekt, oma teisel ametisoleku päeval kutsus ta USA saatkonda kohtumisele Vene opositsiooni esindajad.

Vene ametlikes kanalites nimetati seda kindlaks märgiks, et McFaul saadeti selge ülesandega - õhutama praeguse juhtkonna vastaseid proteste, Ühendriikide Vene ekspertide hinnangul ei pea selliseid süüdistused kindlasti paika, olles pigem mõeldud Venemaa siseseks tarbimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles