Soome sotsiaalteadlane: Niinistö toob parema suhtumise NATOsse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased valisid uueks presidendiks Sauli Niinistö.
Soomlased valisid uueks presidendiks Sauli Niinistö. Foto: Andres Haabu / Postimees

Soome presidendivalimised võitnud Sauli Niinistö valitsusajal muutub riigi suhtumine NATOsse positiivsemaks, prognoosib Turu akadeemia sotsiaalteaduste instituudi teadusdirektor Kimmo Grönlund.

«Alguses ei juhtu midagi, aga olen päris kindel, et kui kuus aastat hakkavad läbi saama ja sinnakanti jäävad ka Eduskunna valimised 2015. aastal, siis hakkavad asjad mõnevõrra liikuma,» prognoosis Turu akadeemia sotsiaalteaduste instituudi teadusdirektor Kimmo Grönlund ETV saates «Välisilm», vahendas ERR Uudised.

Omaette teema on seegi, kuidas suudab jõulise isiksusena tuntust kogunud Niinistö leppida presidendivolituste pideva vähendamisega.

Grönlund selgitas, et märtsi alguses muutub taas Soome põhiseadus ning seetõttu saab Eduskunnast see institutsioon, mis hakkab lahendama presidendi ja valitsuse vahelisi vastuolusid.

Ta lisas, et kui Niinistö püüab venitada presidendi volitusi üle põhiseaduslike piiride, võib see põhjustada probleeme.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles