Belgias ründas pussitaja lasteaias lapsi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brüsselist läänes asuvas Dendermonde linnas tungis noaga relvastatud meesterahvas ühe lasteaia ruumidesse ning pussitas seal rohkem kui kümmet last ja täiskasvanut, kellest vähemalt kolm surid.

Belgia siseministeerium teatas esialgu, et pussitaja käe läbi sai surma kaks last ja üks täiskasvanu, kuid hiljem vähendas politsei hukkunud laste arvu ühele, vahendas AFP.

 

Kohaliku prokuröri kinnitusel oli noaga amokki jooksnud mehe ohvreid siiski kolm. Lisaks sai tema andmetel vigastada 11 last, mõned neist raskelt. Haavatutest üks surigi hiljem haiglas.

«Mees läks lihtsalt hulluks,» ütles ajakirjanikele pressikonverentsil Dendermonde abilinnapea Theo Janssens, kelle sõnul said vigastusi ka kolm täiskasvanut, kes üritasid end pussitaja ja laste vahele seada. «Verd oli igal pool, see oli uskumatu, tõeline tapatalgu.» Kolmel kannatanul on ametniku andmetel eluohtlikud haavad.

Lasteaia ründaja oli oma näo katnud musta-valge maalinguga. Esialgse versiooni kohaselt helistas ta lihtsalt hommikul laste päevakeskuse uksekella, tormas avamise peale sisse ning ründas kohe kolme last. Seejärel läks ta trepist üles ja ründas ka teisi. Kokku oli päevakodus paarkümmend kolme- kuni kuueaastast põngerjat.

Pärast pussitamist põgenes mees jalgrattal, kuid peeti mõne kilomeetri kaugusel kinni. Operatsioonis osales ka politsei helikoper. Kohalike ametnike sõnul on kahtlusalune umbes 30-aastane, kes meedia väitel võib olla ka hullumajas arvel. Lasteaia töötajad teda ei tundnud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles