Rumeenia parlament hääletab uut valitsust homme

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rumeenia peaministrikandidaat Mihai Răzvan Ungureanu tegi täna avalikuks valitsuse koosseisu, millele ta loodab saada parlamendilt homme ka toetuse.

Praeguse seisuga on vahetatud välja kõik võimupartei ministrid, et teha vahet eelmise valitsusega, mida juhtis Emil Boc ja mis lagunes karmide säästuabinõude tagajärjel.

President Traian Băsescu esitas ligi neli aastat välisluureteenistust juhtinud 43-aastase Mihai Răzvan Ungureanu peaministrikandidaadiks üleeile.

Paremtsentristlik valitsuskoalitsioon koosneb endiselt tsentristlikust Liberaaldemokraatlikust Parteist (PDL) ja mitmest väiksemast erakonnast.

Teada on, et 17 ministrist vahetatakse välja üheksa. Uue juhi saavad kindlasti nii majandus- kui rahandusministeerium. Rahandusministri portfellile kandideerib 31-aastane Bogdan Dragoi, majandusministri omale makromajanduse ekspert Lucian Bode.

Rumeenia parlament hääletab valitsuse uut koosseisu homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles