Maldiivide ekspresidendi pere põgenes Sri Lankale

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maldiivide ekspresident Mohamed Nasheed (kollases särgis) tervitas eile pealinnas Males oma toetajaid.
Maldiivide ekspresident Mohamed Nasheed (kollases särgis) tervitas eile pealinnas Males oma toetajaid. Foto: SCANPIX

Sel nädalal Maldiivide presidendi kohalt tagasi astunud Mohamed Nasheedi naine ja tütred on riigis puhkenud vägivalla eest põgenenud Colombosse, teatasid täna Sri Lanka presidendi esindaja ja Nasheedi pereliige.

«Tema naine ja kaks last saabusid ja rääkisid presidendiga telefoni teel eile õhtul,» ütles Sri Lanka presidendi Mahinda Rajapakse esindaja Bandula Jayasekera AFP-le. «President Rajapakse oli mures härra Nasheedi ja tema pere turvalisuse pärast.»

Maldiivide pealinnas Males viibiv pereliige, kes palus anonüümsust, kinnitas uudist: «Nad on Sri Lankal... Seal on palju ohutum kui siin.»

Nasheed ütles eile, et ta sunniti päev varem politseinike ja sõjaväelaste poolt relva ähvardusel tagasi astuma ning toimunud on riigipööre. Tema väitel toimus kõik senise asepresidendi Mohammed Waheed Hassan Maniki teadmisel. Hassan, kes on nüüdseks tõusnud uueks presidendiks, eitab süüdistust.

Maldiivide esimene demokraatlikult valitud president Nasheed astus tagasi pärast seda, kui politsei liitus opositsiooni meeleavaldustega, millel protestiti kõrge kohtuniku vahistamise vastu jaanuaris.

Pärast Nasheedi taandumist on olukord Males olnud pinev. BBC Newsi teatel on kinni peetud üks ekspresidendi kõrgetest alluvatest, väidetavalt on Nasheedi toetajad rünnanud politseid süütepommidega ja nõudnud tema ametisse ennistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles