Tadžikistani kohus Sadovnitši kaebust vastu ei võtnud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Rudenko (vasakul) ja Vladimir Sadovnitši Tadžikistani kohtus.
Aleksei Rudenko (vasakul) ja Vladimir Sadovnitši Tadžikistani kohtus. Foto: SCANPIX

Tadžikistani Hatloni vilajeti kohus ei võtnud vastu firmas Rolkan Investments LTD töötava Vene piloodi Vladimir Sadovnitši kaebust, kuna dokumendid polnud vastavuses kehtiva seadusandlusega.

Sadovnitši advokaat Gulom Bobojev rääkis portaalile Asia-Plus, et ta viib dokumendid nõudmisega vastavusse ja annab need lähiajal uuesti kohtule üle.

Sadovnitši nõuab enda täielikku õigeksmõistmist kõigis kolmes paragrahvis, milles ta mullu süüdi mõisteti.

Tadžikistani esimese astme kohus mõistis 8. novembril 2011 kaheksaks ja pooleks aastaks vangi Eesti kodaniku Aleksei Rudenko ja Vene kodaniku Vladimir Sadovnitši. Kohus leidis, et piloodid on süüdi salakaubaveos ja riigipiiri rikkumises.

Pilootide advokaadid esitasid kassatsioonikaebuse ja 22. novembril vabastati mehed otse kohtusaalis ning nad pääsesid koju.

Ekspertide väitel tühistati otsus tänu Venemaa võimudele, kes hakkasid avaldama Tadžikistanile survet tadžikkidest võõrtööliste riigist väljasaatmisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles