Meri uhtus Peruus kaldale paarsada surnud delfiini

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meri on Peruus viimasel nädalal kaldale uhtunud enam kui 250 surnud delfiini ja seda 106 kilomeetri pikkusel rannikuribal Chiclayos, mis jääb pealinnast Limast 800 kilomeetri põhja suunas.

Delfiinide hukkumise põhjus pole veel teada, kuid ametnike sõnul on võimalik, et neile on peetud jahti, vahendas Reuters. Kohalikud elanikud on käinud rannal ja lõiganud delfiinide küljest liha.

Lisaks on meres märgatud surnud anšooviseid.

Ühe oletuse järgi on delfiinide ja anšooviste hukkumise põhjus üks ja sama. Teise versiooni järgi sõid delfiinid haigeid anšooviseid ja surid pärast seda.

Ühe kaluri jutu järgi delfiinid kõnealuses piirkonnas ei ela, kuna nad tunnevad ennast hästi oluliselt sügavamas meres ja seetõttu on juhtunu vägagi imelik.

Reutersi video surnud delfiinidest on filmitud Marroponi rannas. Seal uurisid neid Peruu mereinstituudi (IMARPE) esindajad ja võtsid analüüside tegemiseks proove.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles