Iraan saatis Süüria võimudele appi 15 000 eriüksuslast

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusud ja autovrakk Süüria suuruselt teises linnas Aleppos, kus täna kärgatas kaks võimast plahvatust.
Rusud ja autovrakk Süüria suuruselt teises linnas Aleppos, kus täna kärgatas kaks võimast plahvatust. Foto: SCANPIX

Süüria pöördus Iraani poole palvega saata võimudele appi 15 000 eriväelast, et tagada avalikku korda võtmepositsioonil olevates provintsides, kirjutab Hiina keskajaleht Rénmín Rìbào täna.

Samas vahendab Hiina tänane online-meedia, et president Bashar al-Assadi režiimile appi tõtanud eriüksuslased on juba kohal.

Süüria opositsioon teatas varem, et Iraani revolutsioonilise kaardiväe eliitüksuse Quds komandör Qassem Suleimani soovitas Süüria võimudel opositsiooniline liikumine maha suruda, vahendas The Telegraph.

Iisraeli ajalehe Haaretz andmetel on Quds tegutsenud Iraagis ja ka teistes välisriikides aset leidnud sõdades. Eliitüksust on süüdistatud Hezbollah’ võitlejate väljaõpetamisel ja rahastamisel.

The Telegraphi andmetel ulatub Süürias olevate Qudsi nõunike ja eriväelaste arv mõne tuhandeni. Ta on löönud Damaskuse lähistel püsti vähemalt ühe baaslaagri.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles